Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aktion efter bl.a. socialt bedrageri i Haderslev og Kolding

Fredag aften rykkede SKAT Haderslev ud på kontrolaktion i bl.a. Haderslev. Kommunens konsulenter i kontrolgruppen var med, og er nu ved at tjekke op på sager, hvor der er mistanke om bedrageri
21. NOV 2011 14.29

HADERSLEV / KOLDING: Der var en del gode forklaringer, men også en del mere tvivlsomme, da kontrolgruppen i Haderslev Kommune i samarbejde med SKAT Haderslev, Politiet, Kolding Kommune og Beskæftigelsesministeriet fredag aften rykkede ud til en kontrolaktion.  Det fortæller Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Haderslev Kommunens to kontrolmedarbejdere har mandag formiddag haft travlt med at følge op på fredagens sager. I alt blev der besøgt 37 virksomheder i aktionen, heraf 10 i Haderslev, de øvrige i Kolding Kommune.

Ved aktionen kigger SKAT blandt andet på, om kasseapparatet stemmer, om virksomheden har de nødvendige tilladelser og om skat- og momsforhold stemmer. Der bliver også kigget på, om der bliver udbetalt forkerte offentlige ydelser, og det er de sager, kommunens kontrolmedarbejdere nu arbejder videre med.

- Der er en række sager, hvor vi bliver mødt med nogle forklaringer, som vi nu følger op på. I en af sagerne kunne vi blandt andet ret hurtigt konstatere, at en person modtager sygedagpenge, men samtidig arbejder i sin ægtefælles virksomhed, og den går selvfølgelig ikke, siger konsulent i kontrolgruppen i Haderslev Kommune, Hans Thorkil Matzen.

I kommunen selv var der også tre kontanthjælpsmodtagere, der fredag aften blev mødt af SKAT og kommunens kontrolgruppe. To af dem fortalte, at de var i jobpraktik, hvilket efterfølgende er blevet bekræftet i kommunen. Den tredje kontanthjælpsmodtager udtalte, at han arbejdede gratis. Også denne sag vil der blive fulgt op på, siger konsulent i kontrolgruppen Berit Forum.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med SKAT og de øvrige aktører. Vi vurderer allerede nu, at fredagens aktion formentlig vil være med til at stoppe for udbetalingen af en række uberettiget modtagne offentlige ydelser for et par hundrede tusinde kroner, siger chef for Borgerservice og Ydelseskontoret, Anne-Mette Michelsen.

Konsulenterne i kontrolgruppen er på aktion med SKAT flere gange årligt. Aktionerne er blot en af de metoder, som kommunens kontrolgruppe benytter i arbejdet med at afsløre sager om socialt bedrageri.

I år har Haderslev Kommunes kontrolgruppe været med til at stoppe socialt bedrageri for ca. 6 millioner kroner.