dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Akademikere kvalitetssikrer fundraising i Odense

Indtil videre har de fire fundraisere i alt hentet 2.722.237 kr. hjem til deres forskellige afdelinger - og fundraising er blevet et mere synligt element i kommunen
31. MAR 2011 13.12

ODENSE: Fundraising lever nu ikke længere en anonym tilværelse i Odense Kommune

Siden april 2010 har et pilotprojekt haft succes med at placere fundraisere i form af nyuddannede akademikere i forskellige afdelinger i Odense Kommune. I alt fire fundraisere har været placeret rundt omkring i kommunen, og det har vist sig at være en økonomisk gevinst, samtidig med at det har medført en kvalitetssikring af processen omkring fundraising.

- Få har fået øjnene op for det enorme potentiale i fundraising, men for os var det er en oplagt mulighed for at skaffe penge. Derfor var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at tilbuddet om at få en fundraiser var attraktivt, siger Mads Graves Larsen, vækstchef i Odense Kommune.

Fundraisere - en økonomisk gevinst
Indtil videre har de fire fundraisere i alt hentet 2.722.237 kr. hjem til deres forskellige afdelinger.

Alt i alt en god forretning for Odense Kommune, der ved at benytte sig af tilbuddet om en fundraiser, samtidig er med til at afhjælpe den arbejdsløshed mange nyuddannede akademikere oplever i disse år.

Akademikere som fundraisere
'Fra kvalifikationer til kompetencer' hedder projektet, der fra april 2010 har tilbudt kommunen at få tilknyttet fundraisere. Det afsluttes ved udgangen af april 2011 og har haft til formål at give ledige nyuddannede akademikere erhvervserfaring, der kan føre til fast ansættelse.

Mette Mathiasen startede som nyuddannet i løntilskud hos Vækst og Viden, Odense Kommune og er i dag ansat i afdelingen.

- Som fundraiser for Vækst og Viden har jeg hovedsageligt været involveret i rigtig store projekter for flere millioner kroner. Der er som regel flere måneders ventetid på at få svar fra disse fonde, men indtil videre har jeg fået en prækvalifikation på 4,5 mio. kr., og afventer det endelige svar i juni i år. Jeg kan se, at jeg gør en forskel, og det giver selvtillid, siger Mette Mathiasen.

Erfaringer videreføres
Pilotprojektet 'Fra kvalifikationer til kompetencer' er igangsat af Udvikling Odense og finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd Odense. Ved hjælp af ordningen om 'ansættelse med offentligt løntilskud' har vi givet ledige nyuddannede akademikere et springbræt til kompetenceopbygning og reel erhvervserfaring.

Samtidig har vi synliggjort fundraising, og gjort os nogle erfaringer med henblik på, hvordan fundraising fremover kan implementeres og blive et mere synligt element i Odense Kommune.


Foto: http://www.flickr.com/photos/howardlake/with/2968799101/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/akademikere-kvalitetssikrer-fundraising-i-odense

GDPR