Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Afslører bedrageri for millioner

Vesthimmerlands Kommunes Kontrolteam har på bare 10 uger afsløret socialt bedrageri for 1,3 mio. kroner
15. MAR 2011 7.04

VESTHIMMERLAND: Succesen skyldes et positivt samspil mellem myndigheder og borgere samt et nyt registreringssystem, som tilsammen gør
livet surt for sociale bedragere.

1,3 mio. kr. er det blevet til siden begyndelsen af det nye år:
- Det generelle serviceniveau forringes, når borgere snyder det sociale system for egen vindings skyld. Netop derfor er det utroligt positivt, at vi i Vesthimmerland kan konstatere, at vores målrettede indsats mod bedrageri er en succes, siger borgmester Knud Kristensen.

Det sociale bedrageri kan eksempelvis være en enlig forsørger, som alligevel ikke bor alene med børnene og derfor uberettiget modtager penge fra både kommune og stat.

Der er også mange sager om snyd med uddannelsesstøtte, og så er der en del sager om uberettiget kontanthjælp. Det er ikke småbeløb, kontrolteamet når frem til, at visse
borgere bedrager for. En enkelt borger i Vesthimmerlands Kommune har sandsynligvis bedraget for et beløb, der nærmer sig 215.000 kr..

-  Det er desværre ikke et enkeltstående tilfælde. Vi er lige nu i gang med at gøre tre sager klar, så de kan blive overgivet til politiet, fordi vi har sandsynliggjort, at der er tale om omfattende snyd for meget store pengebeløb, siger Knud Kristensen.

cgt