DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Afgangselever i tre kommuner skal primært undervises hjemme

KORT NYT20. MAR 2021 10.30

ALBERTSLUND / BRØNDBY / HØJE-TAASTRUP: Afgangselever i Albertslund, Brøndby og Høje-Taastrup får ikke lov at vende tilbage til indendørs undervisning fra mandag. Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse. Torsdag aften blev Folketingets partier ellers enige om at sende afgangselever i folkeskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser i Region Hovedstaden tilbage til klasseværelserne efter weekenden.

Men tre kommuner på Københavns vestegn er undtaget på grund af udbredt smitte med coronavirus. Beslutningen er truffet på baggrund af en vurdering af Epidemikommissionen, som rådgiver regeringen om håndteringen af epidemien. Afgangseleverne i de tre kommuner må dog møde op en dag om ugen til udendørs undervisning. Det fremgår af et skema på ministeriets hjemmeside.

I resten af landet er afgangseleverne allerede vendt tilbage til fysisk undervisning. Både her og i de øvrige kommune i hovedstadsområdet skal de møde op på skolerne halvdelen af undervisningstiden. Bornholm skiller sig ud, da alle elever i grundskoler og på ungdomsuddannelser her er vendt tilbage til almindelig undervisning med fuldt fremmøde. Børn i 5. til 8. klasse må i resten af landet møde på skolerne en gang om ugen til udendørs undervisning, mens de yngste elever til og med 4. klasse er til stede på skolerne i hele undervisningstiden.

Ritzau