Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Affaldsguide som App

Som en af de første kommuner har Køge fået udviklet affaldsguide og tømningskalender som en gratis applikation til smartphones
19. AUG 2011 6.01

KØGE: Der er tale om en App, som i princippet er en hjemmeside. Men den er sat op til at give brugerne en App-lignende oplevelse i mobiltelefonens browser. Applikationen hedder koege.affald.mobi.

Den nye App er en videreudvikling af den velkendte 'Huske på service' og tømningskalender, som rigtig mange af Køge Kommunes borgere allerede kender og bruger i hverdagen. I affaldsguiden kan Køges borgere meget nemt og hurtigt få information om, hvordan de håndterer forskellige typer af affald.

Alle affaldstyper er oplistet alfabetisk og rummer emner som fx aske fra brændeovn, bambus, håndjern, printerpatroner, tørretumblere m.fl. Ved hjælp af telefonens indbyggede GPS kan den nye App - ud fra hvor brugeren befinder sig - automatisk vise vejen til den nærmeste genbrugsstation, men også give information om, hvornår der bliver hentet affald på netop den vej, brugeren står på.

- I dag er der mange mennesker, der anskaffer sig en Smartphone i stedet for en normal computer, fordi de nye telefoner faktisk kan varetage de fleste nødvendige funktioner, som en computer er i stand til - og ofte mere til. Med den nye applikation når vi derfor ud til en gruppe af vores borgere, som vi ikke når gennem Køge Kommunes hjemmeside, fortæller affaldskonsulent Rune Møller fra Natur og Miljø, og fortsætter:

- Når du skal sortere eller aflevere dit affald, har du sjældent din computer lige ved hånden. Men mobiltelefonen har de fleste med sig. Med den nye App er det nemt lige at undersøge, hvad der skal ske med fx en færdig hårtørrer, brandslukker eller et brugt akvarium. På sigt vil vi gerne videreudvikle den nye applikation bl.a. ved at oversætte guiden til forskellige sprog, slutter Rune Møller.

Interesserede borgere får adgang til den nye App ved at indtaste koege.affald.mobi i mobiltelefonens browser. Herefter kan App´en gemmes som favorit og hurtigt hentes frem.

ka