Ærø håndhæver helårsregler trods beslutning om det modsatte

KORT NYT15. MAJ 2022 9.43

ÆRØ: Ærø Kommune er nu begyndt at håndhæve regler om helårsbeboelse i den gamle bydel i Ærøskøbing. Og det på trods af en beslutning fra 2016 om, at helårsbestemmelserne ikke kan håndhæves, skriver Fyens Stiftstidende

28 boliger, hvor der er mistanke om, at der ikke er reel helårsbeboelse, er blevet kontaktet af kommunen med bud om lovliggørelse senest i september. Enten ved selv at flytte ind, leje boligen ud eller helt stoppe med at bruge huset. En advokat for en af de involverede husejere, der har klaget til Planklagenævnet, mener ikke, at lokalplan 9-9B tydeligt nok fortæller, om der er tale om krav om helårsbeboelse, fordi der i anvendelsesbestemmelserne kun står ordet "bolig" og ikke "helårsbolig". 

Teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen mener ikke, at lokalplanen er for uklar, mens Jens Weiss (Ærø i Centrum), der tidligere var formand for Lokalplan 9-9B-udvalget, har forståelse for ejernes situation og erkender over for avisen, at "der er borgere, der har handlet i den tro, at helårsbestemmelserne ikke ville blive håndhævet".

ka