Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ældre Sagen sætter hælene i

Går til kamp mod kommuners generelle - og ulovlige - nedskæringer på ældres hjemmehjælp. Retssag på vej i Køge
KORT NYT3. JAN 2012 14.08

KØGE: Hvis en kommune træffer en generel beslutning om at skære ned i f.eks. rengøringshjælpen til de ældre borgere, så er det ulovligt. Betingelsen for, at en nedskæring lovligt kan gennemføres, er, at den er baseret på en individuel vurdering, og at den pågældende ældre er blevet hørt. Det mener Ældre Sagen, der er på vej med en sag mod Køge Kommune, fortæller Jyllands-Posten.

Organisationen er ved at drukne i henvendelser fra medlemmer i kølvandet på de store nedskæringer, der gennemføres i kommunerne landet over. Mange af dem må de ældre borgere acceptere, men når det gælder generelle beskæringer af hjælpen til de ældre, så sætter Ældre Sagen nu hælene i og vil have sat en stopper for dem, for de er klart ulovlige.

Derfor er der nu en retssag mod Køge Kommune på vej gennem systemet, og den ventes indledt i løbet af i år. Den drejer sig ifølge organisationen om 'en principiel sag om en spareplan, hvor der ikke blev foretaget en individuel vurdering'. Flere ældre blev frataget hjemmehjælpen i forbindelse med at kommunen ændrede sin kvalitetsstandard.

mou