
Grunden er en teknisk finurlighed i de nye regler. Alle ledige, der 1. juli 2010 havde mere end to års dagpengeret tilbage, blev 'nulstillet', så de fra den dato fik to års rest dagpengeret. Konsekvensen er, at man dermed skabte en stor pukkel af ledige, som mister dagpengene på samme dato, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
AE skriver i analysen, at der i de efterfølgende uger vil falde omkring 5.000 ledige ud dagpengesystemet hver uge, hvis de ikke når at finde et job. Sammenlagt er der godt 38.500 forsikrede ledige, der vil falde ud af dagpengesystemet, hvis de ikke finder et job inden juli 2012. Her ser AE alene på de første fem uger efter den 1. juli 2012.
Størstedelen af de 38.500 er langtidsledige og størstedelen af gruppen har været ledige i over ét år.
- Al erfaring viser, at jo længere tid man har gået ledig, desto sværere er det at finde et job igen. De 38.500 har både det problem, at de ikke står øverst på arbejdsgivernes ønskeliste, og derudover er den økonomiske vækst fortsat så svag, at den ikke kan trække ordentlig gang i beskæftigelsen, skriver AE blandt andet i analysen.
AK-Samvirke overvåger løbende udviklingen i ledigheden i forhold til de nye dagpengeforringelser. Dog tager AK-Samvirke ikke udgangspunkt i datoen 1. juli 2012, men ser i stedet på hvor mange, som ville have mistet dagpengene, hvis de nye regler havde været gældende i dag.
Her viser den seneste analyse, at op til 2.300 ledige hver måned ville have mistet dagpengene. Det svarer til, at omkring 23.000 ledige på årsplan ville falde ud af dagpengesystemet, hvis reglerne havde været gældende i dag.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.