DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Aarhus vil kvikteste alle medarbejdere i Børn og Unge

AARHUS: Aarhus vil ansætte endnu flere podeassistenter, som skal give flere medarbejdere i Børn og Unge nemmere adgang til kviktest. Det tæller bl.a. pædagoger, tandteknikere og dagplejere, oplyser kommunen.

Pædagogernes Bupl har kritiseret den langsomme strategi, efter at de blev lovet kviktest, og muligheden hurtigt blev rullet ud for lærerne. Aarhus vil supplere de 100 podeassistenter, der allerede er ansat, hvis opgave har været at teste medarbejderne på skolerne, hvor 0.-4. klasserne er vendt tilbage. Men med nye retningslinjer er det nu også muligt at tilbyde kviktest til en række andre medarbejdergrupper, som dermed ikke længere er henvist til regionens testcentre.

- Jeg ser med stor fortrøstning på, at vi kommer hurtigt i mål med planlægningen. Sidst havde vi et velsmurt samarbejde med jobcentrene om at finde ledige hænder, og vi fik i løbet af få dage ansat og uddannet medarbejdere til testopgaven. Det handler om tryghed for både børn og voksne og er en højt prioriteret opgave, siger børn og ungerådmand Thomas Medom (SF).

ibs