Aarhus trækker kommerciel partner ind i havneudvikling
Pier 3 på Aarhus Ø er et af de sidste ubebyggede arealer i midtbyen. Her skal der være plads til både boliger, grønne byrum og vandaktiviteter og meget mere.

Aarhus trækker kommerciel partner ind i havneudvikling

Kommunen vil kunne arbejde mere helhedsorienteret end ved udbud af enkeltprojekter til udviklere.
7. JUN 2022 12.45

AARHUS: Et nyt arealudviklingsselskab skal sikre større fokus på kvalitet og sammenhængende byudvikling på Pier 3 i Aarhus, oplyser kommunen.

Modellen, der i dag er tiltrådt i Magistraten, betyder, at Aarhus Kommune sammen med en kommerciel partner indgår i et arealudviklingsselskab, der skal lave en udviklingsplan for det samlede Pier 3. Herefter vil dele af Pier 3 efterfølgende også skulle realiseres af dette arealudviklingsselskab.

Det giver ifølge kommunen mulighed for at få kompetencer ind fra nogle af de dygtigste byudviklingsvirksomheder i verden, og samtidig kan kommunen som en del af arealudviklingsselskabet i langt højere grad styre kvaliteten af byggerierne og sammenhængen mellem byggefelter og byggerier, hvilket også øger indflydelsen på hvilke bolig- og ejerformer, der kommer i bydelen.

- Fordelen ved et selskab er netop, at vi kan fokusere mere på at skabe den højeste kvalitet og en helhedsorienteret udvikling i projekterne, som vi ikke i 
samme grad har haft mulighed for, når vi har udbudt enkeltprojekter til udviklere. siger Steen Stavnsbo (K), rådmand for Teknik og Miljø.

- Pier 3 skal være en attraktiv og venlig bydel med liv mellem husene, grønne byrum, aktiviteter på vandet og meget mere. Arbejdet vil derfor være præget af høje ambitioner og et klart fokus på at sikre kvalitet og en sammenhængende byudvikling. Og for at nå dertil vil vi inddrage fællesråd og borgere, så alle gode idéer kommer i spil, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

ka