Aarhus skal have ny stadsdirektør
- Niels Højberg er en af de absolut dygtigste og mest rutinerede offentlige topledere i Danmark, og han har med sin brede indsigt og store kapacitet haft enorm betydning for udviklingen af Aarhus Kommune, siger Jacob Bundsgaard om den afgående direktør.
Foto: Aarhus Kommune

Aarhus skal have ny stadsdirektør

Niels Højberg skal være ledelsesekspert på Aarhus Universitet efter 13 år på direktørposten.
17. DEC 2021 12.32

AARHUS: Aarhus må på jagt efter en ny stadsdirektør i det nye år. 
Niels Højberg fratræder nemlig sin stilling med udgangen af februar for at blive ledelsesekspert og rådgiver ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Han har stået i spidsen for Aarhus' administration i 13 år og været leder af kommunens kriseledelse under hele pandemien. Det oplyser kommunen.

- Jeg har gennem alle årene følt mig utrolig glad for og privilegeret over vores samarbejde, og det kommer jeg virkelig til at savne. Med sin sædvanlige sans for god timing har Niels valgt et gunstigt tidspunkt til at begynde et nyt kapitel i sit arbejdsliv, og det har jeg rigtig stor forståelse og respekt for, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Niels Højberg tiltræder sit nye job ved universitetet 1. marts, og kommunen indleder nu en proces for at finde hans afløser.

Styr på tingene 

- Jeg er glad og stolt over at kunne få lov at bruge min viden og erfaringer fra topledelse i kommuner, regioner og staten på centeret, der de seneste år er blevet kåret til verdens bedste inden for forskning i ”Public Administration”. Måske får jeg også plads til et par andre småopgaver, siger den afgående direktør.

Han fremhæver bl.a. helhedsplaner for Gellerup/Toveshøj, Projekt Kongelunden og Marselistunnellen som nogle hovedpunkterne i de opgaver, der nu ligger planer for. 
 
- Det er min vurdering, at Aarhus Kommune lige nu er et godt sted med et nyvalgt byråd, styr på den overordnede økonomi og afklaring af rammerne om en lang række af de større infrastrukturprojekt.

- Alt i alt står Aarhus godt rustet til de kommende års udvikling som en by, der også internationalt gør sig markant gældende, tilføjer Niels Højberg.

ibs