Aarhus sætter også stopper for høj musik

KORT NYT8. JUN 2021 12.10

AARHUS: Sommervejret og lukkede diskoteker får unge ud i naturen og byernes parker. Det har fået København til at indføre restriktioner for høj musik, og nu følger Aarhus trop i Botanisk Have og Skanseparken.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, er sammen med Østjyllands Politi nået frem til, at der er behov for nye regler, der betyder, at der i Botanisk Have og Skanseparken i første omgang til 30. september skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik senest kl. 20 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22 fredage og lørdage. Det vides endnu ikke, hvornår forbuddet træder i kraft.

- Efter længere tid med høj musik er situationen nu blevet så utålelig for naboerne, at vi i samarbejde med politiet er nødt til at gribe ind. Jeg kan sagtens forstå behovet for at mødes i vores parker og hygge sig i denne tid, men det må kunne finde sted uden at være til gene for naboerne. Derfor indfører vi nu klare - og synes jeg, helt rimelige regler - som skal overholdes. Det vil jeg opfordre alle til at respektere, så sommeren kan byde på gode oplevelser for alle i og omkring vores parker, siger Jacob Bundsgaard.

ibs