DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus politianmelder falsk brev der ville lokke til korruption

KORT NYT7. MAJ 2021 13.17

AARHUS: Aarhus Kommune har politianmeldt et tilsyneladende forsøg på at miskreditere Anders Winnerskjold (S) som korrupt. Et brev der foregiver at være afsendt af Anders Winnerskjold stiller personer bag en byggesag i udsigt, at de kan få en dispensation mod, at de giver et bidrag til Socialdemokratiets KV21-valgkamp.

Brevet er, formentlig utilsigtet, kommet Anders Winnerskjold selv i hænde, fordi det var underfrankeret og derfor af Post Nord sendt til hans adresse i stedet for modtagerens, skriver Lokalavisen Aarhus. "Såfremt I påtænker at begunstige Socialdemokratiet økonomisk i forbindelse med den forekommende valgkamp op til byrådsvalget den 16. november 2021, vil jeg som politisk ordfører i byrådet sørge for, at jeres byggesag vil blive forelagt byrådet, og vi - S - vil med vort absolutte flertal stemme for at give jer en dispensation", hedder det blandt andet i brevet, som modtageren bedes behandle med "den allerstørste hemmelighed", skriver avisen.

Det er uvist, om der er sendt flere breve. Anders Winnerskjold kalder tilfældet "ekstremt", men tilføjer, at "der er altså mange politikere, som bliver udsat for meget pis". Juridisk chef Christian Mølgaard i Borgmesterens Afdeling, som har foretaget politianmeldelsen, "har aldrig set noget lignende" og kalder sagen "i den grove ende".

mk