dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Aarhus brugte en mio. kr. på advokatregninger i Kongsgården-sag

Fogedforbuddet mod TV2's skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården kostede knap en mio. kr. Nu er forbuddet ophævet og pengene spildt.

AARHUS: Aarhus Kommune modtog regninger for 1.112.694 kr., da man ville forhindre TV2's skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i at nå offentligheden. Det viser en række fakturaer tilsendt kommunen af advokatfirmaet Horten, som TV2 Østjylland har fået aktindsigt i.

Medlem af Sundhed og Omsorg udvalget for Venstre i Aarhus, Hans Skou, ærgrer sig over, at man i første omgang arbejdede for at få nedlagt et fogedforbud.

- Det er mange penge, man har brugt på det, og jeg håber ikke, at det er penge, der nu skal tages fra de varme hænder. De penge kunne have været brugt langt bedre, siger han til TV2 Østjylland.

Rådmand mener byrådsmedlemmerne lyver

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), stiller sig i dag uforstående over for den kritik, der rettes mod hende fra hendes kollegaer i Aarhus Byråd.

- Jeg er målløs over, at to politikere (Lone Norlander Smith, Enhedslisten, og Hans Skou, Venstre, red.) kan stå og lyve på den måde. Byrådet og udvalget har selv af tre gange bedt mig henvende mig på ny, hvor jeg har fået samme svar. Så det er deres egen skyld, at beløbet er røget så højt op. Jeg er mundlam, siger hun til TV2 Østjylland.

Hun mener dog, at det var nødvendigt at følge loven. 

- Jeg kan godt forstå, at man er rystet. Jeg er også selv rystet og træt af, at vi skulle bruge de penge. Men jeg er politiker i en offentlig myndighed, hvor jeg skal følge loven. Og det er det, jeg har sørget for i den her sag. Derfor er det træls at høre på, at det kunne have været undgået, svarer Jette Skive.

rbr