Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus åber ny enhed for byudvikling

Opretter enheden 'Arealudvikling Aarhus', som skal medvirke til at realisere kommunens planer for byvækst
21. DEC 2011 13.54

AARHUS: Udviklingen i Aarhus går stærkt, og Aarhus Byråd har med den seneste kommuneplan igangsat en ambitiøs vækstplan, som også betyder at flere nye, spændende byer/byområder i de kommende år skyder op. For at imødekomme udviklingen hen imod flere og mere komplekse opgaver inden for salg og udvikling af kommunale arealer etablerer Aarhus Kommune derfor pr. 1. januar 2012 den nye stabsfunktion 'Arealudvikling Aarhus'.

- Vi arbejder målrettet og kontinuerligt på at skabe de allerbedste betingelser for udvikling og vækst i Aarhus og for at give erhvervslivet så attraktive rammer som muligt. Det er den nye enhed et godt eksempel på, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V).

- Vi har de seneste år, bl.a. i udviklingen af den nye havnebydel, opnået meget positive erfaringer med at samarbejde med private bygherrer og investorer i en projektorienteret organisation, hvor fokus er på at forene udviklingsplanerne med de private erhvervs muligheder, ønsker og ambitioner. De erfaringer vil vi nu bygge videre på og udvikle yderligere i 'Arealudvikling Aarhus', forklarer Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø.

Den ny enhed overtager bl.a. de opgaver, som hidtil er blevet varetaget af de to afdelinger Grundsalg og Byggemodning samt 'Udviklingssekretariatet for De Bynære Havnearealer', hvis leder Bente Lykke Sørensen bliver chef for den nye enhed.

Oprettelsen af 'Arealudvikling Aarhus' afholdes inden for den eksisterende økonomi.

mou