Årets Ø skal kåres fra 2020
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Årets Ø skal kåres fra 2020

Borgere på de danske øer skal i fremtiden hædres for den positive udvikling, som de i fællesskab skaber. Det er formålet med et nyt partnerskab og prisen Årets Ø.

Fra næste år skal Årets Ø kåres, og alle danske øer uden fast broforbindelse kan deltage i konkurrencen. Temaet for Årets Ø 2020 er 'Det gode samarbejde skaber bæredygtige og levedygtige øer'.

Det er Forenet Kredit (foreningen for kunderne i Nykredit og Totalkredit), Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd, der står bag prisen. 

- Mange danske øer går foran med en stærk fælles indsats. Partnerskabet bag Årets Ø ønsker at sætte fokus på de mange gode historier fra de danske øer, som kan inspirere andre lokalsamfund til at skabe en positiv sammenhæng mellem by og land i Danmark, siger Jens Otto Størup, formand for komitéen for Årets Ø.

Kåringen af Årets Ø sker gennem en ansøgningsproces, hvor der årligt defineres et aktuelt tema, som ansøgningen skal underbygge. Komitéen for Årets Ø, der består af repræsentanter fra partnerne bag Årets Ø, udvælger tre kandidater, der hver aflægges et besøg. Heraf udvælges en ø, der kåres som Årets Ø.

Årets Ø modtager 50.000 kr. til relevante projekter samt 20.000 kr. som et bidrag til en kåringsfest. De to øvrige nominerede øer modtager hver 25.000 kr. til projekter, der underbygger den fortsatte udvikling. Årets Ø vil blive kåret i begyndelsen af juni.

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev