Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg Universitet åbner forskerpark i København

Nokias tidligere hovedkvarter i Københavns Sydhavn bliver omdannet til et integreret lærings-, forsknings- og erhvervsmiljø. Overborgmesteren er begejstret
2. NOV 2011 21.42

KØBENHAVN: Aalborg Universitet meddelte onsdag, at de etablerer en forsknings- og erhvervspark i Nokias tidligere bygninger.

Nyheden om en forskerpark i Nokias lokaler i Sydhavn bliver modtaget med begejstring på Københavns Rådhus. Planen er, at Aalborg Universitet og Nokia sammen skal videreføre Nokias udviklingscenter og i fællesskab stå bag det kommende Copenhagen Innovation Center.

- Jeg er glad for, at bygningerne i Sydhavn også i fremtiden vil huse udviklingsaktiviteter. Aalborg Universitet er stærke på IT-løsninger og kan understøtte Københavns styrkeposition på dette område. Og samarbejdet mellem Aalborg Universitet og Nokia viser, at parterne aktivt har påtaget sig et ansvar for arbejdspladser og udvikling i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Nokia meddelte i foråret, at virksomheden nedlagde 4.000 stillinger i Finland, Storbritannien og Danmark, og allerede dengang var håbet, at der ville blive skabt mulighed for at fastholde den højtspecialiserede arbejdskraft i regionen.

- Samarbejdet vil uden tvivl bidrage til at generere arbejdspladser og investeringer. Og som en sideeffekt er jeg overbevist om, at forskerparken vil løfte uddannelsesniveauet i hovedstaden, siger Frank Jensen.

Sydhavn er et område i rivende udvikling. I løbet af de sidste 10 år er der skabt rum til knap 5.000 beboere og 12.300 arbejdspladser. Og med Aalborg Universitet kommer bydelen også til at rumme 1.500 studerende.

mou