Aalborg tager loyalitetsklausul ud af fratrædelsesaftaler

KORT NYT21. JAN 2020 9.55

AALBORG: Fratrædelsesaftaler i Aalborg Kommune vil fremover ikke længere indeholde en formulering om, at den fratrædende medarbejder skal være loyal i ord og handling over for kommunen, skriver Nordjyske. Ifølge kommunen er det blot et spørgsmål om ordvalg, ifølge fagforeningen 3F repræsenter det en kursændring væk fra hidtidig praksis med en regulær mundkurv til fratrædende medarbejdere.

Ændringen er en udløber af en længerevarende strid i og omkring Aalborg Renovation. Den omstridte ordlyd har aldrig været tænkt som en tavshedsklausul, siger rådmand Lasse Olsen (EL) til avisen, men det afvises blankt af den lokale 3F-formand Allan Busk, der gerne vil 'vise ham referaterne, hvor den slags fratrædelsesaftaler er indgået', siger han.

Også gruppeformanden for de kommunale 3F'ere i Aalborg, Claus Pedersen, beretter til Nordjyske om møder, hvor fratrædende medarbejderes ytringsfrihed har været på bordet. Han nævner som et blandt flere eksempler et møde, hvor han fik den besked, at hvis en navngiven medarbejder ikke stoppede med at skrive på rådmandens  Facebook-side, så var de 'nødt til at sanktionere ham', siger gruppeformanden til avisen.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt