Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg presser social lovgivning

Aalborgs socialrådmand erkender, at kommunen bevidst afprøver den sociale lovgivnings grænser. Kommunens nye anbring­elsesgrundlag møder stærk kritik fra Socialpædagogerne
24. JAN 2012 10.20

I takt med at antallet af anbringelser i Aalborg er faldet, er antallet af klagesager i Det Sociale Nævn steget. Og op mod hver tredje af kommunens afgørelser er blevet ændret. Kommunens socialrådmand, Mai-Britt Iversen (S), erkender nu, at kommunen bevidst har afprøvet sager ved Det Sociale Nævn for at finde bundniveauet for indsatsen.

- Når vi laver et nyt serviceniveau eller laver noget om, så går vi selvfølgelig ind og afprøver nogle sager. Så ser vi, hvad nævnet siger, og så retter vi os efterfølgende ind efter det, siger Mai-Britt Iversen til Avisen Kommunen.

Fra 2009 til 2010 oplevede Aalborg noget nær en tredobling i antallet af klager. I 2010 blev kommunens afgørelse ændret i 18 ud af 57 sager. Niveauet er en smule lavere i 2011.

Mai-Britt Iversen afviser imidlertid, at der skulle være en direkte sammenhæng mellem den høje andel af klagesager, hvor kommunens afgørelse er blevet ændret, og så faldet i afgørelser om anbringelser.

- Det må være i forhold til efterværnsdelen. Det er, fordi vi har valgt at sige, at vi gerne vil have mange unge over på voksenparagraffer. Der har vi i samarbejde med Statsforvaltningen set på, hvad niveauet skal være, siger Mai-Britt Iversen.

Senest skabte det stor debat, da kommunen tidligere på måneden strammede op for, hvornår unge skal kunne anbringes.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/5164366485/sizes/z/in/photostream/