DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Åbner Familiens Hus i Taastrup

Åbner Familiens Hus i Taastrup

Socialministeren indvier mandag huset, hvor unge mødre og gravide kan få råd og vejledning om job, kurser og uddannelse og hygge sig i husets café
19. JAN 2012 8.00

HØJE-TAASTRUP: Der er nye muligheder for unge mødre i Høje-Taastrup, der gerne vil have deres liv med babymos, bleskift og børnepasning til at gå hånd i hånd med studier eller job.

I Familiens Hus bliver der også mere specialiserede tilbud for de unge kvinder, der har behov for hjælp og støtte. Derudover er der mulighed for at deltage i spisegrupper og andre sociale aktiviteter sammen med andre unge kvinder i samme situation.

Huset drives af Høje-Taastrup kommune i samarbejde med Mødrehjælpen, som har gode erfaringer med at hjælpe og støtte sårbare unge mødre.

Social - og integrationsminister Karen Hækkerup (S) siger:

- Familiens Hus er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi kan tænke socialpolitik på en ny måde. De unge mødre får deres helt eget hus, hvor deres behov er i centrum. Jeg tror, at en målrettet indsats vil hjælpe mange unge mødre til at komme i gang med en uddannelse eller få et job og skabe sig en god fremtid for dem selv og deres børn. Det er samtidig vigtigt for mig, at der i projektet følges med i, om indsatserne har en effekt, så det ikke kun er den gode vilje, men også målbare resultater, der tæller.

Borgmester Michael Ziegler (K) siger:

- Familiens Hus kan støtte unge mødre, der har det svært, for eksempel fordi de står alene med forældrerollen, samtidig med at de skal passe job eller uddannelse. Men jeg håber, at husets café vil blive brugt af alle unge mødre - også dem, der føler sig trygge i rollen, og som kan dele ud af deres gode erfaringer.

Direktør i Mødrehjælpen Mads Roke Clausen siger:

- Vi ser meget frem til samarbejdet med Høje-Taastrup Kommune, for det er vores erfaring, at vi er bedre sammen end hver for sig. Med Familiens Hus bliver der skrevet danmarkshistorie på det sociale område. Det er første gang kommuner og en frivillig organisation indgår et ligeværdigt partnerskab om en social indsats, og for første gang får vi alt under et tag for de unge mødre - både uddannelses- og beskæftigelsesindsats, socialrådgivning og hjælp og støtte til forældrerolle og netværk - det vil få afgørende positiv betydning for de unge mødre såvel som samfundsøkonomisk.

Undersøgelser viser, at unge mødre er en udsat gruppe. De unge mødre er blandt andet i risiko for ikke at gennemføre en uddannelse, ligesom deres tilknytning til arbejdsmarkedet ofte er svag. Samtidig har de unge kvinder ofte et skrøbeligt socialt netværk og står alene med forældrerollen.

Familiens Hus har modtaget i alt 12 mio. kr. fra satspuljen og ca. fire millioner fra Høje-Taastrup Kommune. Rockwool Fondens Forskningsenhed foretager en effektmåling af projektet.

mou