Iværksættere og kreative i samme hus som nyledige
Foto: Gladsaxe Kommune

Iværksættere og kreative i samme hus som nyledige

Gladsaxe åbner Danmarks første verdensmålshus.
16. JAN 2019 8.41

GLADSAXE: Bæredygtig udvikling, iværksætteri og samarbejder på kryds og tværs er nogle af nøgleordene i Danmarks første verdensmålshus, der nu åbner i Gladsaxe, lyder det fra kommunen.

- Vi får et miljø, hvor borgere, medarbejdere og iværksættere kan mødes og samarbejde om at finde løsninger, der kan understøtte et eller flere af verdensmålene, siger borgmester Trine Græse (S).

I fremtiden bliver området til Buddinge Byport med et sundhedshus og nye funktioner, og indtil da bliver der tale om et midlertidigt, brugerdrevet miljø, hvor Gladsaxestrategien 2018-2022 kan komme til live. Miljøet vil rumme kommunale velfærdsfunktioner, og samtidig have rum til at eksperimentere, skabe nye aktiviteter, partnerskaber og møder mellem mennesker.  

På førstesalen er der indrettet et brugerdrevet mødelokale skabt til at inspirere borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere til at se mulighederne i FN's verdensmål. Stedet er indrettet af genbrugsmaterialer fra Gladsaxes skoler og Blaagaard Seminarium og kan bookes gennem kommunens bookingsystem.  

På samme etage blandes iværksættere, kreative og nyledige under samme tag med håb om etablering af inspirerende samarbejder. Kommunen udbyder lokaler i det bæredygtige iværksættermiljø, Fremtiden, jobcenteret holder aktiviteter for nyledige, og i etagens Hacklab og Remidacenter er der plads til at arbejde kreativt med prototyper og genanvendelse.  

- Vi er meget optaget af bæredygtig vækst og velfærd i Gladsaxe, og når vi laver et lille miljø for iværksættere, er det for at samle virksomheder, som er optaget af at tjene penge på at være med til at løse de globale udfordringer, som verdensmålene peger på, siger erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.  

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt