

Det lykkedes kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg - altså de fem største - tilsammen at finde to sager, hvor borgere skal have efterbetalt ulovligt tilbageholdte sygedagpenge, skriver DR, og det antal er så lavt, at der åbenlyst må være mere at komme efter, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).
Han har derfor bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at indskærpe overfor kommunerne, at det er deres ansvar, at ingen bliver snydt, efter at en dom fra Østre Landsret sidste år i maj ændrede den daværende praksis. Ankestyrelsen rettede ind efter dommen og gennemgik sine 700 sager, men af de sager, der kun er behandlet i kommunerne og ikke i Ankestyrelsen, er det kun en enkelt af de store kommuner, Viborg, der i DR's undersøgelse af sagen har oplyst, at den har gennemgået samtlige sager.
Det resulterede i 11 efterbetalinger af mindre beløb. De blev fundet efter en manuel gennemgang af samtlige sager, og netop tidsforbruget er årsag til, at andre kommuner ikke har villet gøre det samme.
'En meget tung administrativ byrde', og 'en uoverstigelig opgave, der ville tage mange timer og dage', siger således kontorchef Inger Suppli fra Københavns Kommunes beskæftigelsesforvaltning til DR, og i Aalborg Kommune siger jobcenterchef Jesper Dahlgaard lige ud, at omfanget af mulige fejl ikke står mål med den indsats det ville kræve at finde dem. 'Vi leder ikke efter fejl, som vi mener, vi ikke har begået', siger han til DR.
I stedet har kommunerne nævnt sagen på deres hjemmeside, så folk, der mener sig snydt, selv kan reagere, eller de har annonceret i lokale medier. Ifølge KL er det i orden, at kommunerne finder andre løsninger, hvis de vurderer, at det ellers ville være 'en betydelig administrativ byrde' at finde de gamle sager.
Ifølge Troels Lund Poulsen er der imidlertid 'helt givet flere sager at finde', men ud over at lade Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indskærpe kommunerne deres ansvar giver han ikke konkrete anvisninger på, hvordan de skal gribe sagerne an.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.