Minister til kommunerne: Der må være flere fejl der skal rettes
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Minister til kommunerne: Der må være flere fejl der skal rettes

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) indskærper kommunernes ansvar for, at fejl i sygedagpengesager rettes. Men der følger ingen konkrete anvisninger med.

Det lykkedes kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg - altså de fem største - tilsammen at finde to sager, hvor borgere skal have efterbetalt ulovligt tilbageholdte sygedagpenge, skriver DR, og det antal er så lavt, at der åbenlyst må være mere at komme efter, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Han har derfor bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at indskærpe overfor kommunerne, at det er deres ansvar, at ingen bliver snydt, efter at en dom fra Østre Landsret sidste år i maj ændrede den daværende praksis. Ankestyrelsen rettede ind efter dommen og gennemgik sine 700 sager, men af de sager, der kun er behandlet i kommunerne og ikke i Ankestyrelsen, er det kun en enkelt af de store kommuner, Viborg, der i DR's undersøgelse af sagen har oplyst, at den har gennemgået samtlige sager.

Det resulterede i 11 efterbetalinger af mindre beløb. De blev fundet efter en manuel gennemgang af samtlige sager, og netop tidsforbruget er årsag til, at andre kommuner ikke har villet gøre det samme.

'En meget tung administrativ byrde', og 'en uoverstigelig opgave, der ville tage mange timer og dage', siger således kontorchef Inger Suppli fra Københavns Kommunes beskæftigelsesforvaltning til DR, og i Aalborg Kommune siger jobcenterchef Jesper Dahlgaard lige ud, at omfanget af mulige fejl ikke står mål med den indsats det ville kræve at finde dem. 'Vi leder ikke efter fejl, som vi mener, vi ikke har begået', siger han til DR.

I stedet har kommunerne nævnt sagen på deres hjemmeside, så folk, der mener sig snydt, selv kan reagere, eller de har annonceret i lokale medier. Ifølge KL er det i orden, at kommunerne finder andre løsninger, hvis de vurderer, at det ellers ville være 'en betydelig administrativ byrde' at finde de gamle sager.

Ifølge Troels Lund Poulsen er der imidlertid 'helt givet flere sager at finde', men ud over at lade Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indskærpe kommunerne deres ansvar giver han ikke konkrete anvisninger på, hvordan de skal gribe sagerne an.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt