Fritidspas skal skabe lige vilkår for børn og unge i Struer
Med Struers fritidspas kan der eksempelvis søges støtte til kontingent eller nye fodboldstøvler.
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix

Fritidspas skal skabe lige vilkår for børn og unge i Struer

Struer Kommune vil skabe lige vilkår for unge til at deltage i fritidsaktiviteter med særlig vejledning og et såkaldt fritidspas.

STRUER: Struer Kommune hører til blandt de 15 kommuner i landet, hvor flest børn lever i familier med en indkomst under fattigdomsgrænsen. Derfor vil kommunen nu skabe mere lige vilkår for børnene, så flere får mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter uanset eksempelvis forældrenes indkomst. Det fremgår af dagsordenen forud for et møde i børne- og uddannelsesudvalget i næste uge.

Her er der nemlig orientering til udvalget om fritidsvejleder og fritidspas. Passet betyder, at der bliver mulighed for at søge økonomisk støtte til kontingent, udstyr transport eller lignende, så det er nemmere at deltage i foreningslivet. 

Det skal sikre alle børn og unge mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter. Målgruppen er børn og unge i alderen 0-24 år, der ikke deltager i en fritidsaktivitet allerede og er både for 'børn og unge med særlige behov, fysiske og/eller psykiske handicap eller børn, der af økonomiske årsager har svært ved at deltage i aktiviteter', fremgår det af dagsordenen.

'Vi udvikler os i fællesskaber'
Fritidsvejledningen går i praksis blandt andet ud på støtte, råd og vejledning til barnet/den unge og forældrene, og rekrutteringen kommer til at foregå gennem opsøgende arbejde i eksempelvis daginstitutioner og på skoler.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Peter Vestergaard (R), kalder over for Dagbladet Holstebro Struer kommunens placering blandt de 15 kommuner 'bekymrende', og derfor ser udvalget på, hvad de kan gøre for at støtte op om familierne, og fritidsvejledning er altså en del af det. 

- Det her kan være med til at ændre på børnenes situation, for vi udvikler os i fællesskaber, siger Peter Vestergaard til Dagbladet Holstebro Struer.

Det er særligt en anerkendende og inkluderende indsats, som skal være med til, at barnet/den unge kommer til at føle sig som en del af et fællesskab. 

Det kommer til at være forankret i Struers ungdomsskole og varetages af kommunens fritidsvejleder. 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt