Nyt museum på Bornholm kommer stort skridt nærmere

KORT NYT20. DEC 2018 6.03

BORNHOLM: Et stort museumsbyggeri på Bornholm er kommet et skridt nærmere, da Augustinus Fonden har doneret 25 mio. kr. til byggeriet. Planen er at flytte det nuværende Bornholms Museum i Rønne til Rø ved Helligdomsklipperne, hvor Bornholms Kunstmuseum ligger og bygge et fælles museumscenter. Samlet er der indsamlet 134 mio. kr., men der mangler fortsat en pose penge, før byggeriet kan starte. Det fortæller Jacob Bjerring-Hansen, der er direktør for Bornholms Museum. 

- Vi er ikke helt i mål endnu, men de 25 mio. kr. er et kæmpe skridt i retning af at komme i mål med finansieringen, og det er vi rigtig glade for. Nu kan vi gå i gang med slutspurten og forhåbentlig starte byggeriet i efteråret 2019, siger han og kalder det en opgradering af museumstilbudene på øen.

Det nye byggeri er en tilbygning på 3.000 kvadratmeter, der ud over Bornholms Museum vil indeholde en ny afdeling af kunstmuseet, der har fokus på lys, samt et fællesrum mellem de to museer med blandt en foyer med auditorium og bogcafé, hvor der kan være koncerter eller foredrag. Det nye museumscenter er tegnet af den amerikanske arkitekt James Carpenter, og direktøren håber, at det kan åbne i efteråret 2021, hvis alt klapper. Når museumscentret står klart, ventes der at være 75.000-80.000 besøgende om året.

Ritzau / ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt