Notat: Lindholm er Natura 2000-område

Et notat til Udlændinge- og Integrationsministeriet beskriver bygningerne på øen Lindholm - som skal lægge grund til det kommende udrejsecenter - som i nedrivningsværdig stand

VORDINGBORG: Øen Lindholm, hvor det kommende udrejsecenter for kriminelle på tålt ophold skal ligge, har mødt kritik for blandt at være tidligere forsknings- og forsøgs-ø og for at være i så dårlig stand, at den er ubeboelig.

Et notat fra Bygningsstyrelsen til Udlændinge- og Integrationsministeriet påpeger nu ikke kun bygningerne på Lindholms dårlige stand, men også at Lindholm indgår som et af 252 områder omfattet af bevaringsprojektet 'Natura 2000'. Det skriver Berlingske.

'I forhold til Natura 2000 betyder det blandt andet, at tiltag kun må ske, såfremt naturinteresserede tilgodeses. Derudover er dele af området omfattet af strandbeskyttelse, beskyttende sten- og jorddiger (og) beskyttede naturtyper', står der i notatet.

Notatet påpeger også, at næsten en fjerdedel af bygningerne på Lindholm er nedrivningsmodne. Det fremgår, at DTU - som i dag står for driften af Veterinærinstituttet på øen - har udpeget 11 af øens 47 bygninger som nedrivningsmodne.

'Det er planlagt'
Det har også tidligere været fremme, at laboratorierne på øen, som DTU forlader næste år, skal renses for enhver tænkelig rest af de forskellige vira. Det forventes først at være færdiggjort i 2020. Desuden er der ikke rent drikkevand på øen.

I et skriftligt svar til Berlingske skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) blandt andet, at det hele tiden har været meningen, at bygningerne skulle renses.

- Det er en proces, der var planlagt, og som finder sted uafhængigt af planerne om at etablere Udrejsecenter Lindholm. Når øen er gjort klar til nyt brug, vil der blive igangsat en byggeproces. Det er jo helt naturligt, at der skal ske tilpasninger, når øen går fra et formål til et andet, skriver hun.

Ritzau / eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt