10,6 mio. kr. fra landdistriktspulje til 33 projekter blandt 91 ansøgere

20 projekter i landdistrikter og 13 på øer får støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje
12. DEC 2018 11.58

33 ansøgere fra hele landet får onsdag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 10,6 mio. kr. i støtte til projekter, der understøtter udviklingen i landdistrikter og på de små øer.

Det er Landdistriktspuljens rådgivende udvalg, der blandt 91 ansøgninger har udvalgt 33 projekter som særligt perspektivrige i forhold til at fremme udviklingen i landdistrikterne og på de små øer, fx ved at understøtte erhvervsudvikling, bosætning og lokale kultur- og fritidsaktiviteter.

De 33 projekter fordeler sig med 20 i landdistrikter for i alt ca. 6,9 mio. kr. og 13 projekter på småøer for i alt ca. 3,7 mio. kr. Formanden for Landdistriktspuljens rådgivende udvalg, Grethe Saabye, kalder det 'virkelig opløftende at se det store engagement', som projekterne er udtryk for.

- Jeg synes, at den store bredde i projekterne viser, hvordan Landdistriktspuljen bidrager til at styrke udviklingen i landdistrikterne og på de små øer. Fx støtter vi et projekt, som vil prøve at få flere til at udleje ferieboliger på de små øer. Et andet projekt vil prøve at dyrke såkaldte salttolerante grøntsager, hvilket forhåbentlig kan være med til at skabe nye arbejdspladser. Projektmidlerne, og det arbejd, de understøtter, er på den måde et godt supplement til regeringens arbejde med at styrke rammevilkårene i landdistrikterne og på de små øer, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i en kommentar.

De 33 projekter handler om alt lige fra at ville styrke lystbådehavnen på Femø til at skabe en udviklingsplatform for moderne møbeldesign ved Skive, der som geografisk område har en lang tradition for møbelproduktion.

mk

Se lister med de 20 projekter i landdistrikter og de 13 projekter på øer.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt