Center for transkønnede åbner på Rigshospitalet

KORT NYT11. DEC 2018 6.45

HOVEDSTADEN: Med midler afsat af regionsrådet i efteråret er det nu besluttet hvor og hvornår et nyt center for transkønnede skal åbne. Center for Kønsidentitet slår således dørene op den 1. februar næste år og bliver forankret på gynækologisk klinik på Rigshospitalet, oplyser regionen.

Her får henviste borgere mulighed for at få skræddersyet og individuel hjælp til kønsidentitetsforhold, og der ansættes en patientansvarlig koordinator og en koordinerende sekretær, som skal være ankerpersoner for de henviste borgere og sikre, at forløbene tilrettelægges efter de enkelte borgeres behov og ønsker. På den måde får de henviste én samlet indgang til hele forløbet.

- Transkønnede har brug for et tilbud, der er skræddersyet til deres særlige behov. Det får de på det nye Center for Kønsidentitet. Jeg har mødt rigtigt mange transkønnede, som længe har efterspurgt, at vi rykkede behandling af kønsidentitetsforhold væk fra psykiatrien. Det gør vi nu, og det synes jeg er rigtig vigtigt, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt