Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Suppleant-mangel sender Hørsholm Byråd ned på 18

Sygemelding hos S, der fik alle tre kandidater valgt ved KV17
27. AUG 2018 13.06

HØRSHOLM: Socialdemokraterne i Hørsholm var ved KV17 så heldige/uheldige at de fik valgt alle tre opstillede kandidater til byrådet, og derfor er der ingen suppleanter at tage af, når Hørsholm Byråd mandag bevilger sygeorlov til Niels Lundshøj, der først på sommeren måtte melde fra på grund af stress. I stedet klarer byrådet sig indtil videre med 18 medlemmer.

Niels Lundshøj efterlader sig under sin sygeorlov formandsposten for børne- og skoleudvalget, og den overtages af udvalgets næstformand Annette Wiencken (V). Venstre har ellers ingen formandsposter og står uden for konstitueringen bag borgmester Morten Slotved (K), som V sammen med DF og LA forsøgte at kuppe ud efter KV17 ved at tilbyde posten til netop Niels Lundshøj.

I dag ser borgmester Morten Slotved ingen problemer i, at udvalgsformandsposten midlertidigt overgår til Annette Wiencken, som han 'er meget tryg ved', siger han til Frederiksborg Amts Avis. S-posten i økonomiudvalget bliver i partiet og går til Svend Erik Christiansen.

Niels Lundshøjs sygemelding ventes indtil videre ikke at strække sig ud over ni måneder, men hvis den gør, skal der indkaldes en suppleant, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det bliver i givet fald Hans Laugesen fra De Radikale, som Socialdemokratiet var i valgforbund med ved KV17 og som i forvejen har et enkelt mandat i byrådet.

mk