S og DF konstituerer sig igen i Ishøj

De to partier underskrev i går aftalen om konstituering, ligesom de gjorde efter valget i 2013. EL og SF kom ikke med i aftalen trods forhandlinger, mens Venstre slet ikke var med
30. NOV 2017 14.45
TEMA: KV17

ISHØJ: Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i Ishøj Kommune har underskrevet konstitueringsaftalen i den kommende byrådsperiode. Socialdemokratiet fik 11 ud af byrådets 19 mandater, mens Dansk Folkeparti kom ind med to mandater.

Lokalformand for DF i Ishøj, Poul Rikardt Jørgensen, er glad for aftalen:
- Det er en fortsættelse af det gode samarbejde, vi har haft de seneste fire år, og det har ligget i luften hele vejen igennem. Vi har haft gode forhandlinger med S, hvor også EL og SF har været med. Men de var for grådige og står derfor uden for aftalen, siger Poul Rikardt Jørgensen.

Merete Amdisen, der er formand for den Socialdemokratiske byrådsgruppe, kalder DF en 'loyal samarbejdspartner' i de fire år og peger på, at de to partier de sidste fire år blandt andet har haft fælles fodslag på socialområdet og teknik- og bygningsområdet.

- Vi har haft møde med Enhedslisten og SF, men vi har ligget ret langt fra hinanden i forhold til prisen for en fælles konstituering, og det er vi rigtig ærgerlige over i den socialdemokratiske gruppe. Vi ville gerne have en bred konstituering, men vi kunne simpelthen ikke nå til enighed, siger Merete Amdisen til sn.dk.

Hun fortæller, at Enhedslistens og SF's største krav var, at Socialdemokratiet skulle lave en konstituering uden om DF. Men det ville Socialdemokratiet ikke gå med til.

Der er konstituerende møde den 7. december.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev