Sundhedsminister åbner for certificering af tolke

Efter sagen om Søren Rasmussen, der blev ansat som swahilitolk uden at kunne sproget, har flere partier ønsket en certificeringsordning for tolke. Nu åbner sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for en sådan ordning

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil nu se på, 'om der skal være en særlig certificering for tolke i sundhedsvæsenet'. Det skriver hun i en mail til Information.

Ministerens udmelding kommer, efter Information har sat fokus på den lave kvalitet af tolkning i sundhedsvæsenet, hvor bl.a. Søren Rasmussen blev ansat i en række tolkebureauer som swahilitolk på trods af, at han ikke kunne sproget.

Tidligere har også dknyt kunnet beskrive graverende problemer i tolkebureauerne og mangelen på certificering.

Ellen Trane Nørby har flere gange sagt til Information, at hun er i dialog med partierne i Folketinget og Danske Regioner om at finde løsninger på de sprogudfordringer, der er på tolkeområdet. Men det er nyt, at hun nu åbner for en certificeringsordning og på den måde imødekommer DF, EL, SF og De Konservative, der alle ønsker en sådan ordning.

- Det er en rigtig positiv melding, der er kommet fra ministeren, som jeg kun kan bakke op om. Der er behov for en højere grad af ensretning og kvalitetskontrol i forhold til de tolke, vi betror en meget stor opgave, siger De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard til Information.

Både Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix og sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt kalder udmeldingen fra ministeren for 'meget positiv'.

- Vi skal have orden på det. Der skal være nogle mere strikse regler for hele tolkeområdet, siger Liselott Blixt til Information.

Stine Brix mener, at den lave kvalitet af tolkning har været et velkendt fænomen længe, men at det i lige så lang tid er blevet underprioriteret fra politisk hånd. Derfor håber hun, 'at der denne gang sker noget', som det lyder fra ordføreren ifølge Information.

Læs hele historien i Information

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt