9.680 sundhedspersoner har meldt sig til corona-beredskab

Stor søgning til regionernes jobbanker. På 48 timer har næsten 10.000 studerende, pensionister og andre meldt sig.

Næsten 10.000 sundhedspersoner har meldt sig til de jobbanker, som regionerne har oprettet for at rekruttere tilstrækkeligt med personale til et sundhedsvæsen, der i stigende grad belastes af coronavirusset. 580.000 personer estimeres at blive smittet med coronavirus i første bølge af virusset i foråret.

Jobbankerne modtager tilmeldinger fra personer med sundhedsfaglig baggrund, eksempelvis sygeplejerske- og medicinstuderende, social- og sundhedsassistenter, pensionerede sygeplejersker og læger og sundhedsuddannede, der siden har forladt faget. Tirsdag aften havde 9.680 meldt sig i løbet af 48 timer.

De tilmeldte fordeler sig sådan her geografisk:

  • 3.396 Region Hovedstaden
  • 3.084 Region Midtjylland
  •  1.515 Region Nordjylland
  •    923 Region Sjælland
  •    762 Region Syddanmark

- Til alle jer: Tak, fordi I melder jer. Vi har brug for jer, sagde Magnus Heunicke på statsminister Mette Frederiksens (S) pressemøde tirsdag aften, og Danske Regioners formand, Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V) kalder tilbuddet om hjælp 'uvurderligt'.

- Sundhedsvæsnet arbejder målrettet på at udnytte hver eneste time på at opruste på kritisk kapacitet som respiratorer, medarbejdere og testkapacitet, sagde sundhedsministeren på pressemødet.

954 respiratorer står i øjeblikket klar på hospitalerne til mulige coronapatienter, oplyste han. Af de 580.000 danskere, som ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer at blive smittet i foråret, vurderes 11.000 at skulle på sygehuset, og at dem vil 2.900 vil få behov for intensiv behandling, vurderer Sundhedsstyrelsen.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev