894 danskere er blevet raskmeldt efter coronasmitte

97 pct. af de første coronasmittede er raske. Statens Serum Institut forventer dog, at statistikken forværres.
2. APR 2020 6.20
TEMA: Corona

For første gang bliver der sat tal på, hvor mange i Danmark der er kommet sig efter smitte med coronavirus. 894 personer, der har været bekræftet smittet med sygdommen covid-19, er blevet raskmeldt igen. Det viser tal fra Statens Serum Institut onsdag aften.

Tallene tager udgangspunkt i uge 9, uge 10 og uge 11, da 917 personer var bekræftet smittet med coronavirus. Ud af dem har 20 mistet livet, 3 er fortsat indlagt, mens de resterende 894 har overstået infektionen.

Det svarer til, 97 pct. af de personer i Danmark, der blev bekræftet smittet med coronavirus i uge 9, uge 10 og uge 11, er kommet sig igen.

Men det afspejler formentlig også, at også personer med milde symptomer blev testet i begyndelsen. Det vurderer Tyra Krause, der er overlæge og afdelingschef ved Statens Serum Institut.

- Umiddelbart ser det ud til, at det er en meget, meget høj andel, der er kommet igennem en infektion. Meget få pct. er døde.

- Men det afspejler nok, at de her personer var de første i epidemien, og det var primært raske og sunde personer, der havde rejst til forskellige skisportssteder i Italien og Østrig, siger Tyra Krause.

Opgørelsen er lavet på baggrund af en algoritme og data fra forskellige sundhedsregistre. Man har ifølge opgørelsen overstået sygdommen, hvis man hverken er indlagt eller død, 14 dage efter man er bekræftet coronasmittet.

Ændret teststrategi giver andet billede
Tyra Krause forventer, at tallene i den kommende tid vil vise en højere dødelighed blandt de registrerede coronatilfælde.

- Man kan sagtens forestille sig, at de her tal vil ændre sig, jo længere vi kommer ind i epidemien. Også fordi man har ændret strategien for testning, så man mest har testet folk, der var alvorligt syge, siger hun.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, anslår, at 0,3-1,0 pct. af alle coronasmittede vil dø.

Det er ifølge Tyra Krause ikke til at sige på nuværende tidspunkt, om de personer, der har overstået sygdommen, så er immune over for smitte igen.

- Vi har en formodning om, at de smittede, der har udviklet lungebetændelse, har noget immunitet efterfølgende, men vi ved ikke i hvor lang tid.

Alligevel opfordrer overlægen til, at alle fortsat følger de retningslinjer, som kommer fra myndighederne i forhold til at forebygge smitte.

På verdensplan er over 190.000 personer blevet erklæret raske ud af de 905.000, som er blevet bekræftet smittet med coronavirusset. Over 45.000 coronasmittede har mistet livet på globalt plan, viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University

Ritzau / ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev