Skarp skilllelinje for Hillerød-budget igen i år

KORT NYT5. SEP 2016 13.33

HILLERØD: Årets budgetforlig i Hillerød Kommune følger mønsteret fra de tidligere budgetter siden KV13, da De Konservative trods flertal med et borgerligt valgforbund brød det for i stedet at konstituere sig sammen med S, R SF og Fælleslisten. Samme partikonstellation har også stået bag budgetterne siden da, og sådan gik det også i år, selv om Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance var med langt hen i forhandlingsforløbet.

- Der var områder, hvor vi ikke kunne finde hinanden, siger borgmester Dorte Meldgaard (K) om bruddet til sidst, mens de tre udenforstående partier kaster skylden på 'en manglende vilje fra venstrefløjen'. De mener, at budgettet bygger på indtægter 'der ikke er sikkerhed for', fordi forligspartiernes budgetforslag 'skruer kunstigt op for den forventede befolkningsudvikling og bryder med mange års ansvarlighed og enighed om kommunens økonomistyring', skriver de ifølge Hillerød Posten i en pressemeddelelse.

Budgetforliget prioriterer den daglige drift og dermed serviceniveauet højt, hedder det i aftaleteksten, og prisen bliver at vedligeholdelse og nyanlæg' ikke kan 'gennemføres i den takt, det er ønskeligt'. Kommuneskatten på 25,6 pct., grundskylden på 20,65 promille og dækningsafgiften på 9,4 promille er uændret.

mk

Læs eller download forligsaftalen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job