Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Efter ulovlige serviceaftaler :
76 vejforeninger i Rudersdal gik i fællesudbud og sparede penge

Private fællesveje og grundejerforeninger har overtaget opgaven med vejservice og vintertjeneste. 76 ud af 85 foreninger gik med.
16. NOV 2020 13.02

RUDERSDAL: I juli 2018 fik Lyngby-Taarbæk en kendelse imod sig fra Ankestyrelsen. En række kommunale aftaler om vejservice og vintervedligehold på private fællesveje blev kendt ulovlige - og det smittede af på andre kommuner, der havde tilsvarende aftaler, blandt andet Gladsaxe og Rudersdal. En kommune må ikke påtage sig denne type opgaver på private fællesveje.

I Rudersdal har 85 private fællesveje/foreninger hidtil benyttet sig af ordningerne, men nu er det slut, så de må selv stå for kontakten til asfaltfirma m.v. 

Lars Kristensen, formand for Søllerød Grundejerforening, har spillet en stor rolle i processen med at gøre grundejerforeninger og vejlaug klar til den nye virkelighed, lyder det nu fra Rudersdal Kommune, der har hjulpet med udbuddet, så der kunne trækkes på de tidligere erfaringer, men grundejerformanden har trukket det store læs med de juridiske forhold ved at tinglyse servitut, afvikle udbud og etablere vejlaug.

76 ud af 85 private fællesveje/foreninger er med i et fællesudbud, der førte til aftale med to leverandører. Og ifølge Lars Kristensen har det vist sig, at den nye ordning er en del billigere end den kommunale ordning.

- Jeg ser det som et godt eksempel på samarbejde mellem borgere og kommune, og jeg synes, det er rigtig flot gået af de forskellige vejlaug og foreninger – også fordi man jo skal forholde sig til en del jura undervejs. Særligt vil jeg også gerne takke Lars Kristensen og Fællesudvalget for den store indsats og konstruktive tilgang til opgaven, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller (R).

ka