Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rekordstort smittetal:
589 testet coronapositive på et døgn

Høje smittetal viser, at vi har "en aktiv epidemi", siger professor, der stoler på effekten af nye tiltag.
19. SEP 2020 18.12
TEMA: Corona

Der er lørdag registreret 589 nye tilfælde af coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI), der fremgår af hjemmesiden coronasmitte.dk. Det er det højeste antal nye smitteregistreringer, der er målt, siden pandemien kom til landet.

Med til historien om det høje smittetal hører dog, at der bliver testet markant flere personer nu, end der gjorde i foråret.

Fire flere er indlagt. Dermed er det samlede antal indlagte nu 62. Fire af de indlagte ligger på intensivafdeling, og én af dem ligger forbundet til respirator.

Højeste siden midten af juni

- Jeg hæfter mig ved, at tallene bliver ved med at stige, siger professor i molekylærbiologi Rune Hartmann, Aarhus Universitet.

- Tallene viser, at vi har en aktiv epidemi, og derfor skal vi selvfølgelig også passe på, lyder vurderingen.

De seneste dages stigende smittetilfælde får dog ikke professoren til at gå i panik.

- Det er ikke sådan, at jeg går i panik, når jeg hører om tallene. Der er indført skærpede restriktioner i København, som nu er udbredt til hele landet. Det synes jeg er fornuftigt. For det er ikke kun hovedstaden, der har mange smittede. Det har man også i Esbjerg, Nordjylland og det meste af Fyn, siger Rune Hartmann.

Mange lader sig teste

I det seneste døgn er 26.423 personer blevet testet for første gang, og der er i alt taget 54.371 covid-19-prøver.

Forskellen i de to tal skyldes, at nogle personer bliver testet flere gange.

217 personer har overstået deres covid-19-infektion. Der er nu i alt 17.316 personer, der har haft covid-19 og er blevet raske igen.

Der er i alt 2,1 millioner mennesker i Danmark, der er blevet testet. Der er samlet set registreret 21.847 tilfælde af covid-19.

Ritzau