Cisco-hæder til digital service i Guldborgsund

Cisco-hæder til digital service i Guldborgsund

Ved hjælp af en avanceret videoskærm på et lokalt bibliotek kan borgerne nu ubesværet komme i kontakt med borgerservice og få adgang til samme service, som hvis de var mødt fysisk op på rådhuset
11. FEB 2011 6.21

GULDBORGSUND: Under en festlig højtidelighed i London forleden blev der uddelt fornemme innovationspriser. Projekter fra hele Europa deltog i højtideligheden, der er kendt under navnet CiscoLive.

I kategorien 'Most Innovative Collaboration Project' blev vinderen overraskende dansk. Foran store, private firmaer som British Telecom Mobile og Telekom Deutschland, løb Guldborgsund Kommune med prisen for deres digitale borgerservice videoløsning.

- Det er første gang en dansk kommune scorer prisen, fortæller kommunaldirektør Ib Østergaard Rasmussen, der selv hentede prisen i London.

- Takket være kreative løsninger, kompromisløse krav til teknologien og engagerede medarbejdere står vi i dag som den ubestridelige vinder af denne pris,  fortsætter han.

Se mere her.

Guldborgssund har i 2010, som den første kommune i Europa, implementeret digital borgerservice. Ved hjælp af en avanceret videoskærm på et lokalt bibliotek kan kommunens borgere nu ubesværet komme i kontakt med kommunens borgerservice og få adgang til samme service, som hvis de var mødt fysisk op i borgerservice på rådhuset.

Selv køsystemet er det samme. Mens man venter på sin tur, kan man udrette de ærinder man har på f.eks. biblioteket og så blot gå til skærmen, når ens kønummer dukker op. Med videoløsningen bevarer kommunen nærheden til sine borgere. Faktisk så er det primært kommunens ældre borgere, der bruger systemet.

- På grund af systemets geniale opbygning og lette betjeningsmulighed, falder det borgerne let at bruge det udtaler borgmester John Brædder (L).

- Vi har siden maj sidste år benytte den digitale nyskabelse. Tilfredshedsundersøgelser har netop vist at borgerne i kommunen syntes at servicen via video er lige så god, som den personlige på rådhuset.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt