Holbæk grebet i omfattende fejludbetalinger

Holbæk grebet i omfattende fejludbetalinger

Mere end 1.000 lejere har fået udbetalt for lidt i boligstøtte i mindst fem år. Kommunen er i gang med en kæmpe gennemgang af sagerne, men vil først orientere lejerne, når der er overblik

HOLBÆK: Formentlig over 1.000 lejere i den vestsjællandske kommune har gennem en længere periode fået beregnet og udbetalt for lidt i boligstøtte. Da kommunen for få måneder siden erkendte fejlen, var man i tvivl om, hvor langt tilbage, der skulle foretages efterbetalinger.

Pensionsstyrelsen været inddraget i sagen og har truffet en afgørelse der betyder, at Holbæk må gå fem år tilbage. Derfor kan det dreje sig om op mod fem millioner kroner, der skal efterbetales.

Det er magasinet Beboerbladet der har gravet sagen frem. Beboerbladet udgives af Boligselskabernes Landsforening, der er en slags paraplyorganisation for 545.000 lejere, og her er man vant til, at kommunerne har vanskeligheder med at administrere lovgivningen om boligstøtte.

Mellem 5000 og 10.000 kr.
Men man har ikke tidligere været ude for et tilfælde af så systematisk fejludbetaling, som det er tilfældet i Holbæk, siger Boligselskabernes Landsforenings administrerende direktør, Bent Madsen til TV2 Øst:

- Det er da rystende, at der bare i en kommune, som Holbæk, formentlig er over tusind mennesker, der har fået alt for lidt i boligstøtte. Og vi taler jo om relativt store beløb, måske mellem fem og ti tusinde kroner, de har fået for lidt, siger han.

Fejlberegningerne handler om de lejere, der oven i huslejen også betaler særskilt for varme. Den udgift skal også regnes med, når boligstøtten beregnes, men det har kommunens sagsbehandlere ikke været opmærksomme på.

Tilfældigt
Det var lidt af en tilfældighed, der bragte sagen for dagens lys. Holbæk forlangte for meget udbetalt boligstøtte tilbage fra en lejer, der gik til Beboerbladet med sin sag. Og her opdagede man fejlen med den manglende varmeudgift i beregningerne.

Lejeren snakkede med flere naboer, og konstaterede, at også hos dem, var der fejl i beregningerne. Og så fik man travlt i kommunens Borgerservice.

Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V) har kun villet udtale sig i et brev til Beboerbladet. Her skriver han, at Borgerservice erkender fejlen og at støtten vil blive reguleret bagud. Han vil først informere de berørte borgere, 'når der er klarhed over, hvordan reguleringen kan håndteres og ikke mindst, hvornår den enkelte borger kan forvente, at reguleringen sker.

Ifølge Beboerbladets beregninger er der tale om mellem 1.100 og 1.800 sager, hvor der skal ske efterbetaling og det samlede beløb kan løbe op i mindst fem millioner.

mou   

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt