DF: Nye redskaber skal stoppe fejlhenvisninger af børn til psykiatere

DF: Nye redskaber skal stoppe fejlhenvisninger af børn til psykiatere

Kommunalt ansatte - som sundhedsplejersker eller daginstitutionernes personale - skal hjælpe med at løse problemerne med at de forkerte børn optager pladserne i børnepsykiatrien
9. FEB 2011 11.58

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, vil have gjort op med de lange ventelister på børneområdet i psykiatrien. Det skal ske ved, at der skal udvikles redskaber således, at for eksempel en sundhedsplejerske eller personale i en daginstitution hurtigt kan se, om der er tale om et meget aktivt barn, en uvorn knægt eller et barn med for eksempel ADHD.

Baggrunden er, at mere end hvert tredje barn, der sendes til psykiater, slet ikke har behov for psykiatrisk behandling, og det gør ventelisterne længere, og går ud over de børn og unge, der rent faktisk har behov for psykiatrisk behandling.

- Jeg har taget kontakt til sundhedsminister Bertel Haarder (V), da jeg mener, at vi skal have sundhedsplejerskerne i kommunerne på banen. Det er dem, der er i kommunen, der er tættest på den enkelte familie og hurtigt kan se, hvor problemet er, siger Liselott Blixt.

Desuden vil Liselott Blixt også inddrage andre faggrupper for at sikre en hurtig og korrekt indgriben over for børn med problemer.

- Personalet i daginstitutioner og sundhedsplejen skal kvalificeres til tidligt at vurdere, om der er tale om børn med særlige behov. Lærere i indskolingen skal også kende til de gængse behandlingsformer og interventionsmetoder ved ADHD. Det er for mig at se den bedste måde at sikre en tidlig opsporing af børn med for eksempel ADHD eller Aspergers syndrom og sikre, at de får den nødvendige behandling, siger Liselott Blixt.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt