Frank Jensen afviser at lukke ungdomshus

Frank Jensen afviser at lukke ungdomshus

Overborgmesteren støtter ikke forslaget fra V, K og DF om at sløjfe støtten til Ungdomshuset på baggrund af weekendens optøjer
9. FEB 2011 6.26

KØBENHAVN: Fonden Jagtvej 69 slår i en redegørelse for fredagen demonstration og aktioner fast, at den finder hændelsen 'stærkt beklagelig' og vil på baggrund af episoden tage en fornyet drøftelse af anvendelsen af huset, herunder hvordan lignende episoder kan undgås i fremtiden.

Og den undskyldning godtager hovedstadens overborgmester Frank Jensen (S).

- Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at den adfærd, som en gruppe unge udviste på Nørrebro og i Nordvest i fredags er forkastelig. Ulovligheder er aldrig nogensinde acceptable, og derfor var det godt, at politiet skred ind og håndterede situationen så godt, som de gjorde. Men jeg mener også, at vi som politikere har et ansvar for at holde tungen lige i munden i den her type situationer. Vi må se på fakta og handle derefter: Fakta er, at politiet fik løst situationen uden umiddelbare anholdelser eller tilskadekomne. Fakta er, at der ikke har været uroligheder omkring Ungdomshuset på Dortheavej de seneste to et halvt år. På den baggrund mener jeg heller ikke, at man i huj og hast bare skal lukke huset.

I redegørelsen fra Fonden Jagtvej 69 står der bl.a., at demonstrationen ikke var arrangeret af huset eller de faste brugere af huset, og at brugerne ikke var orienterede om demonstrationen på forhånd.

Fonden Jagtvej 69 har ansvaret for, at Ungdomshuset drives i overensstemmelse med driftsoverenskomsten med Københavns Kommune og samarbejdsaft alen med brugerne.

lcl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt