Borgmester: Thyra Frank bør gå som formand for ældrekommission

Ninna Thomsen (SF), Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune mener, det må være konsekvensen af at opstille for Liberal Aliance
KORT NYT8. FEB 2011 14.47

KØBENHAVN: Den nyudnævnte formand for regeringens ældrekommission, Thyra Frank, agter nu at komme i Folketinget for Liberal Alliance som en af partiets spidskandidater. Det truer kommissionens politiske uafhængighed og uvildighed, mener Ninna Thomsen (SF), Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune. Hun kræver derfor, at socialminister Benedikte Kiær finder en ny formand til kommissionen. 

- Kommissionens arbejde med at give bud på fremtidens ældrepleje er meget vigtig og yderst tiltrængt. Derfor ærgrer det mig, at der nu kan stilles spørgsmål ved formandens uvildighed og kommissionens politiske uafhængighed. Det er helt centralt, at ældrekommissionen ikke er politisk styret og derfor skal Thyra Frank ikke være formand. Når hun nu siger, at hun vil være folketingspolitiker, må hun forsøge at påvirke ældrearbejdet af politisk vej - ikke som formand for en uvildig kommission, siger Ninna Thomsen i en pressemeddelelse.

Hun hæfter sig også ved, at det netop var Liberal Alliances leder Anders Samuelsen, der offentligt agiterede for, at Thyra Frank skulle have formandsposten i kommissionen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt