Virksomheder indgår partnerskab med Aarhus om klimaindsatsen

Virksomheder indgår partnerskab med Aarhus om klimaindsatsen

Siemens, Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Energitjenesten er nogle af de seks virksomheder, der i morgen den 9. februar underskriver klimapartnerskabsaftaler med Aarhus Kommune

AARHUS: Klimapartnerskaberne er aftaler, der skaber værdi for virksomheder og borgere samt baner vejen for et reduceret energiforbrug i Aarhus. Klimapartnerne skal deltage i udviklingsprojekter, der kan nedbringe energiforbruget og CO2-udledningen i Aarhus

- Virksomheder og vidensinstitutioner er vigtige medspillere, når vi skal opfylde Byrådets plan om at gøre byen uafhængig af fossile brændsler i 2030. Kommunens egne bygninger står kun for en lille procentdel af samlede energiforbrug i Aarhus, og derfor skal vi have de aarhusianske virksomheder med på vognen. Uden involvering og engagement fra erhvervslivet, når vi ikke klimamålet, siger rådmand i Teknik & Miljø Laura Hay (V).

Som klimapartner forpligter virksomhederne sig til at minimere deres interne energiforbrug, ligesom de skal deltage i innovative projekter for at udvikle grønne koncepter og teknologier.

De nye partnere er Agro Food Park, Alectia, Energitjenesten for Midt- og Østjylland, Ingeniørhøjskolen i Aarhus, Siemens og Sondrup Bilcenter. Grundtanken i partnerskaberne er, at det skal give forretningsmæssig værdi at være med.

- Et bedre klima går hånd i hånd med en bedre bundlinje. Sammen med kommunen kan virksomhederne være med til eksempelvis at skabe nye energibesparende løsninger eller udvikle grønne teknologier, der kan sælges til kunderne. Dermed gavner partnerskaberne både forretningen og miljøet, siger Laura Hay.

Med de nye partnere har Aarhus Kommune i alt 12 klimapartnere. De første klimapartnerskaber blev indgået i november 2010. Det er planen at udvide antallet af partnere i de kommende år.

I første omgang skal partnerne deltage i fire projekter med fokus på henholdsvis trafik i Skejby, intelligente energisystemer, energieffektivisering og -renovering af bygninger samt fossilfri energiproduktion i form af solceller. De fire projekter går i gang i de kommende måneder.

Målet med projekterne er henholdsvis at finde løsninger på transportområdet, at geare byens energisystemer til en større anvendelse af vedvarende energi, at nedbringe energi-forbruget i boligerne og at konvertere energiproduktionen, så den er baseret på fossilfrie brændsler.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt