Tønder til angreb på Miljøstyrelsen

Landmænd i Tønder Kommune er kommet i klemme med miljøsager. Kommunen vil have sagerne afgjort og skriver vredt brev til Miljøstyrelsen
8. FEB 2011 14.14

TØNDER: Afgørelser fra Miljøklagenævnet betyder, at en række landmænd i Tønder Kommune ikke kan få svar på deres ansøgninger om udvidelse af produktionen. Det mener kommunen, der nu har skrevet til Natur- og Miljøklagenævnet for at gøre opmærksom på det uholdbare i situationen.

- Landmændene må vente meget længe på at få deres sager afgjort, fordi de kommer i klemme mellem myndighederne, oplyser miljøchef i Tønder Kommune, Christa Jørgensen.

I december sidste år fik Tønder Kommune en række landbrugssager retur fra Miljøklagenævnet. Nævnet forlangte, at kommunen skulle behandle dem forfra, fordi det ikke var tilstrækkeligt belyst, hvordan udvidelserne vil påvirke vadehavsområdet. Samtidig henviser nævnet til retningslinjer fra Miljøstyrelsen.

Tønder Kommune tolker denne afgørelse sådan, at kommunen ikke kan færdigbehandle landmændenes ansøgninger, før Miljøstyrelsen har stillet konkrete oplysninger om husdyrproduktionens konsekvenser til rådighed. Og det betyder ny ventetid og usikkerhed for landmændene.

'Et område og en branche, som i forvejen lider under manglende afklaring og lange sagsbehandlingstider, bliver dermed påvirket med yderligere forhaling. Der er tale om en meget usædvanlig og alvorlig situation', skriver kommunen i et brev til Natur- og Miljøklagenævnet.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt