Halsnæs tredobler antal praktikpladser

Halsnæs tredobler antal praktikpladser

Antallet af praktikpladser er steget fra 32 i 2008 til 96 faste pladser i 2010. I 2011 forventes antallet at nå ca. 120 praktikanter og elever
4. FEB 2011 6.33

HALSNÆS: I en tid, hvor mange unge har svært ved at finde praktikpladser, har Halsnæs Kommune været på forkant med udviklingen ved fortsat at oprette pladser til kommunens unge. Fra 2008 til 2010 er antallet af praktikpladser i de kommunale virksomheder således tredoblet, skriver kommunen.

Borgmester Helge Friis (S) forventer, at kommunen også i 2011 vil oprette nogle ekstra pladser for at sikre at kommunens unge får et godt tilbud om uddannelse.
I alt forventer kommunen at beskæftige ca. 120 praktikanter og elever i 2011. Herudover kommer de mange praktikanter i ulønnet praktik.

- Som den største virksomhed i Halsnæs Kommune skal vi gå foran og tage et ansvar på os i forhold til de unge uddannelsessøgende. På den måde handler vi også på forkant i forhold til finanskrisen, således at veluddannet arbejdskraft står klar, når krisen toner ned. Til gavn for den enkelte, arbejdsgiverne, området og samfundet i øvrigt. Jeg håber samtidig, at kommunens initiativ er til inspiration for de private virksomheder i kommunen, siger Helge Friis.

Praktikmulighederne dækker bredt
De mange praktikpladser fordeler sig inden for det pædagogiske område, sundhed, kontor, rengøring, ejendomsservice og ernæring. Pt. vurderer kommunen mulighederne for også at beskæftige flere unge inden for køkken, tandpleje og natur- og vej.

Mange af praktikpladserne tilbydes til unge, men kommunen er også opmærksom på at tilbyde voksenelevpladser.

Halsnæs er blandt de kommuner, som ansætter flest praktikanter og elever. Kommunen forventer i 2011 at beskæftige 3,8 elev for hver 1.000 indbyggere.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt