Oppositionen i fælles front for mere økologi i kommunerne

Oppositionen i fælles front for mere økologi i kommunerne

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Radikale retter nu stærk kritik af regeringens manglende indsats for at fremme økologi i de offentlige indkøb i kommunerne. Partierne varsler større krav til kommunernes indkøb

Det sker efter at en undersøgelse fra Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening har påvist, at kun seks af landets kommuner har en målsætning om mindst 30 procent økologi i den offentlige bespisning på institutioner og skoler.

Oppositionen lover, at de efter et valg, vil stille større krav til kommunernes indkøb af økologiske fødevarer.

- Hvis vi for alvor skal have gang i den økologiske omlægning, er det helt nødvendigt at det offentlige indkøb bruges meget mere aktivt. Vi ved det kan lade sig gøre, men det vi ser fra kommunerne i dag, er desværre ikke godt nok, siger Mette Gjerskov, miljøordfører for Socialdemokratiet.

- Vi må kræve af kommunerne, at de sætter ambitiøse mål for deres økologiske indkøb. Københavns Kommune et rigtig godt eksempel. Her er 60 pct. af maden i offentlige køkkener økologisk, siger Pia Olsen Dyhr, forbrugerordfører fra SF.

- Omlægningen til økologi behøver ikke at være en stor udgift. Ved at købe årstidens grøntsager, skære ned på mængden af kød og nedbringe madspild, har flere kommuner vist, at det kan lade sig gøre at komme helt op på 60 procent økologi inden for samme driftsbudget, siger Per Clausen, fødevareordfører fra Enhedslisten.

- Et nyt politisk flertal ønsker at lade det offentlige gå foran. Vi skal sætte turbo på produktudviklingen, styrke det økologiske fødevarehåndværk, fremme eksporten og øge omlægningsstøtten, siger Johs Poulsen, miljøordfører for Radikale Venstre.

En samlet opposition har netop fremlagt et fælles oplæg til fremtidens natur- og landbrugspolitik. Her forpligter partierne sig til at sikre en tredobling af det økologiske areal inden 2020, hvis oppositionen vinder valget.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt