Nordjyske borgmestre: - For skrappe vandplaner

Borgmestre omkring Limfjorden vil have kravene i vandplanerne sænket
KORT NYT26. JAN 2011 14.11

THISTED / VESTHIMMERLAND / JAMMERBUGT: Tre nordjyske borgmestre opfordrer nu regeringen til at udskyde vandplanerne og sænke kravene. Det skriver Altinget. Ifølge borgmestrene vil det blive svært at drive landbrug omkring Limfjorden på grund af de meget skrappe krav om reduktion af kvælstofudledningen.

- Vi taler hele tiden om, hvordan vi skal tjene penge i fremtiden, og så nytter det ikke at pålægge landbruget yderligere byrder, siger Jammerbugt-borgmester Mogens Gade (V).

- Vi er dybt bekymrede for vores landbrugs fremtid. De begrænsninger, som vandplanerne lægger på landbruget, vil have meget stor betydning, siger Thisted-borgmester Lene Kjelgaard (V).

- Projektet er forfejlet. Den plan betyder, at vi må sige farvel til vores landbrug. Først så flytter de vores statslige arbejdspladser, og nu vil de underdreje vores landbrug. Så har vi ikke meget tilbage. Min appel til Christiansborg er ganske enkelt: drop Grøn Vækst og vandplanerne. Det skal udarbejdes på ny, hvor man inddrager de faglige organisationer fra starten og ikke baserer sig på gamle tal, siger Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerland.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt