Regning for efterlønsreform ender hos kommunerne

Gennemføres regeringens efterlønsreform, så vil mange ende på den såkaldte senior-førtidspension - som kommunerns betaler hovedparten af
KORT NYT26. JAN 2011 13.15

Hvis regeringen får magt som den har agt, så får kommunerne i fremtiden en ny udgift. De mange, der uden efterlønnen vil skulle have anden forsørgelse, fordi de ikke er arbejdsdygtige, skal så have den særlige førtidspension for seniorer. Den skal så efter regeringens planer være lettere og hurtigere at komme til.

Men det bliver kommunerne, der både skal tildele og udbetale den særlige førtidspension. Og efter de nugældende regler vil staten kun refundere 35 pct. - af regeringen yderligere foreslået nedsat til 20 pct. Regeringen har dog lovet fuld kompensation, men det tror KL ikke meget på. Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen (S) siger til Altinget.dk:

- Nogle af de kommuner, som i forvejen har det sværest med flest indbyggere på overførselsindkomst, det er også de kommuner, der nu får flere borgere på seniorførtidspension,  som tidligere ville være kommet på efterløn. De kommuner vil blive ramt endnu en gang, og de bliver som regel ikke kompenseret fuldt ud, når bloktilskuddet bliver givet. Så der ligger en hel del nye diskussioner under det her udspil, siger Erik Nielsen.

Han tilføjer, at KL er enige i, at der skal kigges på tilbagetrækningsalderen, og at han ikke vil tage stilling til, om regeringens måde er den rigtige at gøre det på. 

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt