Kommuner kæmper om fremtidens affald

To bejlere til 400 tons årligt affald fra 13 midt- og vestjyske kommuner vil begge have fingre i den som resource til varmeforsyning
KORT NYT25. JAN 2011 11.03

De 13 kommuner ejer i fællesskab affaldsselskabet L90, der i dag leverer brændbart affald til et DONG-ejet varmeværk, der leverer varme til Holstrbro og Struer. Den anden bejler, der er kommet ind i billedet, er et nyt varmeværk, som L90 selv har planlagt til opførelse i Kjellerup, og som skal levere billig fjernvarme til Viborg og Silkeborg. Det fortæller DR Nyheder. 

Det planlagte værk lokker tilmed med, at de kun skal have 50 kroner pr. tons affald, det henter hos borgere og virksomheder. Holstebros og Struers værk tager 200 kroner pr. tons. Så bølgerne går højt. Og, mener DONG og de to kommuner, hvis værket i Kjellerup bygges, vil der mangle affald og varmeprisen i de to byer vil vokse betragteligt.

Regeringen og de statslige styrelser, Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, er tilsyneladende i syv sind. Mens Miljøstyrelsen skal håndtere tilladelsen til at bygge det nye varmeværk, så skal Energistyrelsen håndtere den energipolitiske side. I første omgang havde Energistyrelsen givet grønt lys, men i 2010 mente den, at der ikke var nok affald til at også det nye værk. Nu har L90 revurderet affaldsmængden og søgt tilladelse påny.

Regeringen vil gerne liberalisere området i håb om, at det kan medføre, at de mest energieffektive værker udkonkurerer de mindre effektive.

mou 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt