Tilflytter-kandidater flokkedes om Skive-stand i Holland

Tilflytter-kandidater flokkedes om Skive-stand i Holland

35 familier var meget interesserede og en hollandsk landmand skal se på landbrug til salg på Skive-egnen. Forventningen er, at 10-15 hollandske familier slår sig ned i løbet af det næste halvandet til to år

SKIVE: Der var stor interesse for Skives stand, da Skive Kommune sammen med tre drivkræfter fra Glyngøre, Rødding og Fur i weekenden deltog i en hollandsk emigrationsmesse 'Skandinaviske dage'.

35 konkrete familier er optagede i en database over hollændere, som er interesserede i at flytte til egen, og der kunne sagtens have været flere.

- De første fem timer havde vi så travlt, at det bare gjaldt om at få så informeret så mange som muligt af de, der henvendte sig i vores stand, for der var rigtig mange. Alle fik en infopakke om Skiveegnen samt oplysning om projektets hjemmeside http://www.livinskive.dk/, hvor de kan læse mere.

35 af dem udfyldte desuden en formular, bl.a. med deres kontaktoplysninger, så vi har mulighed for opfølgning, fortæller Arne Spicer Lindgren, drivkraft fra Glyngøre og én af Skives deltagere på messen.

Konkret er i høj grad nøgleordet i projekt Livinskive, der handler om at tiltrække tilflyttere til egnen. For de hollændere, som kommer på messen, går målrettet efter at flytte til et Skandinavisk land.

- De har et decideret ønske om at forlade Holland, nogle af dem mangler bare at sælge deres bolig, andre er allerede klar. Vi talte f. eks. med en familie bestående af far, mor og tre børn, som har solgt deres gård i Holland og som er på jagt efter en gård i Danmark. Dem hjalp vi bl.a. ved at give dem tre konkrete bud på gårde, som er til salg i vores område, fortæller Arne Spicer Lindgren.

Det, der kendetegner de hollandske familier, som søger mod nord, er, at de hovedsaligt er børnefamilier, og at de er særdeles ressourcestærke.

- Det er ikke lønmodtagere, som ønsker vi skal hjælpe dem med at finde et job. De er erhvervsdrivende og kan byde ind med noget, som vi har brug for i vores områder. Vi har bl.a. kontakt til en havnemester fra Rotterdam, som drømmer om at lave et udlejningsted for større både samt lejligheder, hvilket kunne passe fint til Glyngøre, så ham er jeg allerede nu ved at skrive en mail til, fortæller Arne Spicer Lindgren.

Forventningerne til Livinskive var positive allerede inden danskerne tog af sted. Og de er ikke blevet mindre.

- Jeg mener, det har været en kæmpe succes, og jeg er endnu mere optimistisk, end jeg var, før vi tog af sted. Jeg er ret sikker på, at hvis vi følger op på vores kontakter fra messen, så kan vi få en 10-15 familier herop i løbet af de næste halvandet til to år, siger Arne Spicer Lindgren.

mou

Fakta om livinskive
• Projektet er et samarbejde mellem de tre lokalsamfund, Skive Kommune og det norske rekrutteringsfirma 'Placement', der gennem de seneste syv år har fået hollandske familier til at flytte til yderområder i Norge og Sverige

• 'livinskive' er det første og eneste projekt i Danmark af sin slags. Projektet gennemføres med et selvstændigt opstartsprojekt fra foråret 2011 til foråret 2012.

• Målet er at få hollandske familier til at flytte til de tre lokalområder på Skive-egnen

• Det sker ved at matche hollandske borgere med konkrete job, som mangler at blive udfyldt i lokalområderne, og ved at tiltrække iværksættere

• Matchningen sker blandt andet på baggrund af den hollandske emigrationsmesse 'Skandinaviske Dage' d. 22. januar 2011 i Amsterdam, hvor de tre drivkræfter og repræsentanter for Skive Kommune deltog. 2400 hollænder besøgte messen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt