Regeringen inviterer ghetto-kommuner til møde

Regeringen inviterer ghetto-kommuner til møde

Borgmestrene fra landets kommuner med ghettoområder mødes onsdag den 26. januar med fem ministre. Formålet er et strategisk samarbejde om at fjerne mindst halvdelen af ghettoerne fra danmarkskortet i de kommende år

Mødet holdes i Socialministeriet, og det sker for at få gang i det samarbejde, der efter regeringens forhåbninger fører til, at antallet af ghetto-områder som minimum er nede på under det halve i 2020.

Socialminister Benedikte Kiær (K) siger i en pressemeddelelse:

- Jeg glæder mig til samarbejdet, og det vil få enorm betydning for, at vi sammen kan vende udviklingen. Det kræver en kraftanstrengelse både fra kommunerne og fra os.

Kommunerne kan få økonomisk støtte til forslag til projekter, som kommunerne selv kommer med, hvis de indgår en aftale med regeringen om at benytte den nye ghettopakke.

Det kan for eksempel være kurser for forældre, der har svært ved at tackle forældrerollen, fritidstilbud for unge, støtte til at etablere virksomheder og lignende. Der ydes også støtte til at oprette jobcentre i ghettoområderne, flyttehjælp, videoovervågning med videre.

Dertil kommer den økonomiske støtte til nedrivning af boligblokke, renovering, boligsociale indsatser i boligområderne, som regeringen har sikret ved indgåelse af boligaftalen 2010 med Dansk Folkeparti og Radikale.

Massive fysiske forandringer og målrettede ændringer af selve beboersammensætningen og beboernes adfærd skal ifølge  regeringens ghetto-plan ændre de boligområder, der i dag er på regeringens liste over ghettoområder.

'Kommunerne skal tage det politiske ansvar på sig og anvende de mange og konsekvente redskaber, som ghettopakken har sikret. De skal arbejde med eksempelvis indsatser for to-sprogede børn uden for dagtilbud, kriminalitetsbekæmpelse og indsats mod misbrug af dagpenge. Ud over de nuværende redskaber til at bekæmpe ghettodannelse med, har regeringen fremlagt 32 nye initiativer i ghettostrategien fra oktober 2010', skriver Socialministeriet.

Mødet finder sted kl. 10.00 i Socialministeriet, Holmens Kanal 22, og pressen er velkommen før og efter mødet.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) samt borgmester Nicolai Wammen (S) fra Aarhus deltager blandt de 17 kommuners repræsentanter.

Socialminister Benedikte Kiær er vært og mødeleder, derudover deltager integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), justitsminister Lars Barfoed (K), beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) samt undervisningsminister Tina Nedergaard (V).

mou

Baggrund:
Regeringens ghettostrategi udgør en vigtig del af grundlaget for boligaftalen 2010 (V, K, O og RV).
Med boligaftalen, som trådte i kraft per 1. januar 2011, bliver der mulighed for en meget gennemgribende renovering af de udsatte boligområder. Der er sat knap 17 mia. kr. af til en omfattende indsats de næste seks år oven i de 5,3 mia. kr., som allerede er afsat i 2011 og 2012.
Det er et historisk højt niveau.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt