Mange på løntilskud i København

Antal løntilskudsjob i forvaltningerne voksede sidste år fra 400 til 1.600 personer
KORT NYT24. JAN 2011 11.12

KØBENHAVN:  Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) ser gerne, at endnu flere ledige kan arbejde for kontanthjælpen og dagpengene, skriver Urban.

- For job med løntilskud er ikke aktivering. De ansatte serverer mad på plejehjem og tolker for forældre i byens klasseværelser og løfter kort sagt opgaver, vi ikke har økonomi til at varetage, samtidig med at de løfter deres eget cv.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Thomas Bredgaard er der ikke noget at sige til, at borgmesteren glæder sig over, at 2.295 jobsøgende københavnere sidste år arbejdede i en af byens forvaltninger uden at få en krone ekstra.

For samtidig med at kommunen slipper for at tilbyde aktiveringskurser, så stiger statens refusion nemlig, når jobsøgende udfører et stykke arbejde for deres understøttelse eller dagpenge.

- Kommunaløkonomisk er det en god forretning. Men ordningen fører sjældent til fastansættelse og er ligefrem blevet misbrugt af kommuner, som har ansat fyrede medarbejdere i deres gamle job med løntilskud.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt